Inici
Nosaltres
Matèria
Projectes
Aquest web
LA MATÈRIA

Des de el punt de vista de qualsevol alumne, inclòs el meu (Jordi San Nicolás), el fet d’anar a l’escola no és la motivació que realment fa que treballem. El que realment ens il·lusiona a tots plegats és allò que hem escollit aprendre, és a dir, allò que considerem més útil.

En el cas de la matèria de TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), a la nostra escola, tenim un espai en què es garanteix un treball tranquil envoltat per gent que realment vol dedicar esforç i temps a la feina, donat que hi ha alternatives més fàcils, o com a mínim més còmodes a l'hora d’escollir assignatures optatives, i per tant tenim la seguretat de que estem amb gent que s'interessa pel mateix que nosaltres.

Gràcies al fet d'estar compartint hores amb companys que realment s’estimen el que fan, és possible que emergeixin idees i projectes com el que tenim actualment entre mans, aquest lloc web.

També gràcies al model d’aprenentatge obert que hem proposat jo (Jordi San Nicolás), i el meu company Maksym, és possible debatre un canvi del temari per fer allò que més ens interessa, com en aquest cas, la programació web. Tot això fins al punt de poder dur a terme presentacions i petits treballs de recerca, o com en el nostre cas particular, fins al punt de donar classes de programació, tot i tindre 15 anys.

Malgrat la quantitat de possibilitats que té el temari d'aquesta matèria, la metodologia de treball a l’aula és molt simple. Bàsicament les classes es componen per dues franges temporals, la primera consisteix en què el mestre realitza una introducció i les explicacions necessàries sobre els punts que es tractaran al llarg de la classe, i la segona, que generalment és la més dinàmica, ja que és un temps en què realitzem practiques i treballs sobre allò que em estat veient.

Seguint aquests passos, s'adapten les propostes que sorgeixen, com en el cas del projecte ‘webs al punt’. Un projecte que s’ha caracteritzat per aportar un canvi molt radical a l’ensenyança que estem acostumats a veure, tenint en compte que durant un període de dos mesos, no només em desenvolupat aquesta web, també el meu company Maksym i jo, hem sigut encarregats de fer de professors dels nostres companys, doncs gràcies als nostres coneixements de programació em pogut oferir un nou format educatiu, que esperem que serveixi com a referent per molts altres projectes, ja que per a nosaltres com a mínim ha sigut una experiència única.

 

Aquest blog ha estat creat amb la finalitat de participar en un concurs de pàgines web, si estàs interessat a saber-ne més, pots fer clic a la Icona de webs al punt.
©2017 Joan XXIII · TIC Llicència de Creative Commons