Inici
Nosaltres
Matèria
Projectes
Aquest web
Crear un joc “Arkanoid” a scratch, per Fran i David G

Som dos alumnes de la matèria de TIC: Fran Camilo i David Gluck. Hem escollit desenvolupar i dissenyar el joc d’Arkanoid amb l’aplicació SCRATCH, per poder agregar el joc a la pàgina web “tic23.cat”


Aquesta imatge es el resultat del joc acabat. A continuació explicarem de forma dinàmica com hem desenvolupat el joc pas per pas:


CONTROLS DE LA PALETA:  
1- Aquests són els comandaments de la paleta. Són molt senzills, posa que al pressionar la fletxa dreta/esquerra la paleta és mourà a 13/-13 passos de velocitat.CONTROLS DE LA PILOTA: 
1- Aquest comandament serveix per quan pressionam "START" la pilota és col·loqui al centra i es mou a 7 passos de velocitat, i en direcció 180 graus.

2- Aquest comandament només serveix per quan toqui una vorera reboti.

3- El següent comandament serveix per quan toquis la paleta la pilota reboti a l'atzar entre la posició 30 i -30.

4- Aquest comandament serveix per a quant la pilota toqui objecte 1, que és la part de abaix de la pantalla, envia un missatge que posi "GAME OVER" per poder canviar de fons.CONTROLS DE LA RAJOLA: 

1- Aquest comandament serveix per a quant la pilota li doni a la rajola, aquest li envia un missatge a la pilota, que fa que aquesta reboti cap a abaix. Amés, es pot afegir una variable, en la que es pugin 5 punts per cada rajola que la pilota toqui.

Per posar més rajoles solament tens que canviar la posició amb la que vols que comenci.CONTROLS DEL FONS 1: 
Aquest fons es utilitzat en el espai de temps en el que el jugador està actiu i encara no ha mort. 

1- Aquest comandament serveix per al rebre el missatge de “GAME OVER”, canvii el fons a “neon tunnel2”, i que els objectes de tot el joc es detinguin.


CONTROLS DEL FONS 2:

1- Aquest comandament es per per al començar la partida fent click a la bandera verd, es posi aquest fons “neon tunnel1”, i que la variable es posi a zero (com per a començar una partida des de zero).OPINIÓ PERSONAL:
Nosaltres opinem que aquest treball ha sigut molt fàcil, ja que per la nostra edat treballar en Scratch és molt fàcil, però malgrat això em après a utilitzar aquest programa el qual no sabíem de la seva existència. En la nostra opinió personal ha sigut molt divertit elaborar i investigar aquest programa.

No només em après a utilitzar Scratch, sinó també em après a gravar pantalla, àudio, també em après a editar, i moltes mes coses audiovisuals relacionades amb aquest tema.


Aquest blog ha estat creat amb la finalitat de participar en un concurs de pàgines web, si estàs interessat a saber-ne més, pots fer clic a la Icona de webs al punt.
©2017 Joan XXIII · TIC Llicència de Creative Commons